Myrthe's gevulde Aubergines met Paddenstoelen Gehakt

Myrthe's gevulde Aubergines met Paddenstoelen Gehakt

Omschrijving

Dit recept is dubbel vlezig, zonder vlees of 'highly processed fabrieksmeuk'. Da's pas 'Beyond', vind je niet?

Aubergines zitten bomvol vezels die  qua structuur bij sommigen aan vlees doet denken.

Meng 't vruchtvlees met rul gebakken paddenstoelen en je papillen kunnen hun lol op, terwijl je lichaam er ook nog eens ontzettend vrolijk van wordt :-)

Meer weten over zuren en basen in jouw lijf? Voedingscoach Myrthe schreef er een blog over >>

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Bestrooi met wat zout en bestrijk de snijkant met olijfolie.

  3. Leg de aubergines met de snijkant op een (met bakpapier bekleede) bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Hak de champignons fijn (dit kan makkelijk in de keukenmachine maar zorg ervoor dat het niet te fijn wordt).

  5. Ontdoe de paprika van de zaadlijst en snijd in kleine blokjes.

  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan, fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree op matig vuur. Voeg de gehakte champignons toe en bak op hoog vuur zodat het vocht goed verdampt. Voeg vervolgens de paprika en kruiden toe en bak nog even kort mee.

  7. Haal de aubergines uit de oven. Schep het vruchtvlees uit de aubergine zodat er een holling ontstaat die je kunt vullen. Hak het vruchtvlees fijn en meng door het paddenstoelen gehakt. Proef de vulling en maak op smaak met een snuf chilipeper, peper en zout.

  8. Vul de aubergines met de vulling en zet ze nog een minuut 5-10 in de oven om goed door te warmen.

  9. Serveer met een groene salade, eet smakelijk!