Ayurvedische Rode Bietjesraita

Ayurvedische Rode Bietjesraita

Omschrijving

Gastblogger en kookdocent Marianne kookt al járen uit de Ayurvedische keuken, en het liefst met groenten van Hofweb :-) "Een raita is een verfrissend bijgerecht in een Vedisch menu. Het bestaat uit gekruide yoghurt of plantaardige yoghurt, met gekookte of rauwe groenten, of alleen veel verse kruiden."

Deze raita van gestoomde bietjes is heerlijk als bijgerecht in het menu dat Marianne voor Hofweb ontwikkelde. Meer weten over de 'magische' keuken van Ayurveda? Marianne schreef een blog met beginnerstips: lees meer!

Recept: Marianne van den Heuvel i.s.m Rada's Kookstudio
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Hang zo nodig de (plantaardige) yoghurt of biogarde een half uurtje uit in een theedoek. Als de yoghurt dik is, hoeft dit niet.
     
  2. Schil de bietjes dun en snijd ze in kleine blokjes.
     
  3. Stoom de bietenblokjes in een stoomrekje gaar en laat ze afkoelen.
     
  4. Schep de bietjes om in een schaal met de overige ingrediënten. Niet teveel roeren, anders wordt de yoghurt dun.
     
  5. Garneer met een takje munt of dille.

Tip: Je kunt deze raïta ook met in blokjes gesneden gekookte bietjes maken.