Omschrijving
Gastblogger en kookdocent Marianne biedt ons een inkijkje in de Ayurvedische keuken, die zij al tientallen jaren beoefent. In dit blog geeft ze je de beste beginnerstips, en ontwikkelde vier Ayurvedische recepten speciaal voor Hofweb.
"In de Vedische keuken koken we het liefst met biologische basmatirijst. Basmatirijst behoort, net als zilvervliesrijst, tot de langzame, gezonde koolhydraten. Leer hier de magie van het maken van een perfecte rijst die ook nog eens verfijnd gekruid is met diverse specerijen."
Recept: Marianne van den Heuvel i.s.m Rada's Kookstudio
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart
NB als hoofdmaaltijd (naast groente en eiwitten) is dit voldoende voor 4 personen. De Ayurvedische keuken gaat uit van een samenhang tussen verschillende gerechten in een menu. Kijk hier voor meer Ayurvedische receptinspiratie!