Ayurvedische Zoete Aardappelcurry met Paksoi

Ayurvedische Zoete Aardappelcurry met Paksoi

Omschrijving

"Een heerlijke en eenvoudige curry, een van onze favorieten. Het oorspronkelijke recept van deze curry is met spinazie in plaats van met paksoi. Omdat biologische spinazie niet het hele jaar door makkelijk verkrijgbaar is, hierbij een lekkere versie met knapperige paksoi. Heb je geen asafoetida, dan kun je gemalen venkelzaad gebruiken.

Meer lezen over de Ayurvedische keuken? Kookdocent Marianne, heeft jaren ervaring met de keukengeheimen van Ayurveda, en licht een tipje van de sluier op in haar introductieblog :-)

Recept: Marianne van den Heuvel i.s.m Rada's Kookstudio
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verhit de ghi of kokosolie matig in een pan of wok. Draai de vlam laag en bak de gemalen fenegriekzaadjes en de asafoetida/venkelzaad heel kort. Als de fenegriek verbrandt, maakt die het hele gerecht bitter. Voeg dan de blokjes zoete aardappel, het water, kurkuma, chilipoeder of zwarte peper en de gemalen koriander toe. Roer alles goed, breng 1 dl water aan de kook, dek de pan af en kook de zoete aardappels in 10-15 minuten gaar. Voeg zo nodig water toe.
     

  2. Was de paksoi en snijd in stukken. Bak de paksoi kort in een wok of pan, eerst de hardere witte delen en op het laatst kort het groene blad.
     

  3. Voeg dan de paksoi toe aan de zoete aardappel en roer alles goed door. Er moet nog een beetje vocht in de pan blijven dus voeg zo nodig wat water toe.
     

  4. Maak het gerecht af met de palmsuiker, het zout en het citroen- of limoensap, de korianderblaadjes en eventueel wat geroosterde amandelschaafsel.