Myrthe's Basische Boekweit Bowl

Myrthe's Basische Boekweit Bowl

Omschrijving

Rijk gevuld met volwaardige basische producten, da's wat deze bowl is.

Iedere hap een feestje en eiwitten geborgd door de gewoon in Nederland geteelde Edamame boontjes en de Duitsland afkomstige boekweit. 

Meer weten over zuren en basen in jouw lijf? Voedingscoach Myrthe schreef er een blog over >>

Bereidingswijze

  1. Boekweit heeft de neiging om papperig te worden. Dit voorkom je door de boekweitkorrels eerst even te roosteren in een droge koekenpan. Kook de boekweitkorrels vervolgens 5 minuten in gelijke hoeveelheid water en laat nog 5 minuten nawellen.

  2. Maak de dressing door de misopasta te mengen met citroensap, tahin, honing en beetje water totdat er een lobbige maar vloeibare dressing ontstaat. (Voeg gerust iets van het een of ander toe naar eigen smaak).

  3. Snijd de komkommer (met schil) in blokjes. Halveer de radijsjes (grote radijsjes in kwart).

  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de spinazie grof. Fruit de ui en knoflook en wok vervolgens de spinazie mee. Maak op smaak met wat peper en zout.

  5. Verdeel de broccoli in ´hapklare´roosjes en snijd de stronk in blokjes. Stoom de broccoli beetgaar.

  6. Kook de sojaboontjes in weinig water in een paar minuten beetgaar.

  7. Schil de avocado en snijd in plakken.

  8. Maak de bowls op door de boekweit, broccoli, spinazie, sojaboontjes, komkommer en radijs te verdelen in een kom of diep bord. Decoreer met de avocadoplakken.

  9. Besprenkel met de dressing naar smaak.