Biet Bourguignon (vegan)

Biet Bourguignon (vegan)

Omschrijving

Stoven doen we allang niet meer met vlees alleen. De aardse smaak van rode bieten past heel goed bij de kruiden en rode wijn in deze stoofpot, maar ze hebben wel eventjes nodig om mooi zacht te worden :-)

Serveertip: Lekker bijgerecht zijn de geroosterde aardperen.

Bereidingswijze

  1. Schil de bieten en de rode ui en snijd ze in partjes. Pel de tenen knoflook en snijd in stukken.

  2. Verhit olie in een stoofpan en fruit hierin de bieten met de ui en knoflook 10 minuten op middelhoog vuur aan. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Blus af met de rode wijn en vul aan met 250 ml water. Voeg de mosterd en de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Stoof de biet bourguignon in 2 uur gaar en zacht. Roer af en toe door. Als de stoof droog dreigt te koken, schenk er dan wat water of wijn bij. Maak eventueel af met wat verse tijm en peterselie bovenop. Verwijder de jenerverbessen en laurier voor het serveren.

Serveertip: Lekker bijgerecht zijn de geroosterde aardperen.

Recept: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart