Myrthe's Bloemkool Couscous

Myrthe's Bloemkool Couscous

Omschrijving

Ramvol groente, verse en gedroogde kruiden, koolhydraatarm, koemelk en glutenvrij. Kortom, een perfect zomergerecht als avondmaaltijd, lunch, picknick of voor bij de BBQ waarvan vrijwel iedereen kan mee genieten.

Voedingskundige Myrthe Johansen schreef ook een blog over de kracht van kolen. Lees meer >>

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze vervolgens fijn (dit gaat makkelijk in een keukenmachine of blender, maar kijk uit dat je het niet tot puree maalt) tot een couscous structuur ontstaat.

  2. Pel het teentje knoflook en snijd heel fijn. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de knoflook een paar minuten en voeg dan de fijne bloemkool toe. Bak kort op hoog vuur zodat de bloemkool net iets garing krijgt maar niet te veel. Laat het geheel even afkoelen en doe het in een schaal. Besprenkel met citroensap en wat olijfolie schep even om.

  3. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes en de abrikozen in kleine stukjes.

  4. Pel en snipper de ui.

  5. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit daarin de ui een paar minuten. Voeg de specerijen, paprika en courgette toe. Bak heel kort tot de specerijen gaan geuren. Het is de bedoeling dat de courgette en paprika ´bite´ houden. Voeg dan de abrikozen toe en warm die even mee.

  6. Hak de kruiden en amandelen.

  7. Schep de warme groenten door de bloemkool couscous. Voeg de kruiden toe en maak het geheel op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroensap en/of olijfolie.

  8. Bestrooi de couscous met de verkruimelde feta en gehakte amandelen.

Serveer met een groene salade.

Recept: Myrthe Johansen van Simplify Your Life