Omschrijving
Loma Linda is een blue zone midden in fast food Amerika, waar de gemiddelde levensverwachting 10 jaar hoger ligt dan gemiddeld in de USA.
Voedingscoach Myrthe schreef er een blog over.
Loma Linda is een blue zone midden in fast food Amerika, waar de gemiddelde levensverwachting 10 jaar hoger ligt dan gemiddeld in de USA.
Voedingscoach Myrthe schreef er een blog over.
Kook de zilvervliesrijst volgens instructie op de verpakking. Doe dit het liefst een dag van te voren. Zet in de koelkast weg tot gebruik. (Wanneer je zelf bonen kookt zet deze dan in de week en kook ze de volgende dag).
Op de dag zelf: kook de mais in 10 min gaar en haal de korrels van de kolf. Snijd de courgette in blokjes, bestrooi met een beetje zout. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de courgette blokjes kort.
Snijd de lenteuitjes in dunne ringen, de paprika in kleine blokjes en de tomaatjes in kwarten.
Hak de kruiden fijn.
Haal de rijst uit de koelkast, strooi koriander-, paprika, en chilipoeder over de rijst. Voeg courgette, paprika, tomaatjes, lenteui, bonen, mais en de kruiden toe.
Pers de limoen uit, sprenkel het sap over de salade en voeg ook de olie toe.
Meng het geheel voorzichtig door elkaar. Maak op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk of zet nog even weg tot gebruik (zo trekken de smaken nog verder in).
Ook super makkelijk om mee te nemen (werk, picknick, camping :))
Recept: Myrthe