Myrthe's Bosbieten Lasagne met verse Geitenkaas

Myrthe's Bosbieten Lasagne met verse Geitenkaas

Omschrijving

Loof van biet is heerlijk en hoef je dus niet weg te gooien. Zo gaan we voedselverspilling tegen. (meer hierover in Myrthe's blog) Je roerbakt het loof kort voor een spinazie/snijbiet achtige ervaring. In dit Lasagnerecept van Myrthe combineer je bosbietjes met lasagnebladen van linzen. Da's lekker en een super gezonde afwisseling met gewone pasta.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht).

  2. Verwijder het loof van de bieten op 2 cm van de biet. Kook de bietjes ongeschild 10 minuten in ruim water Giet af en laat een beetje afkoelen.

  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak daarin de ui en knoflook glazig. Was het loof goed en snijd eerst de stengels heel fijn en vervolgens het blad. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd deze in kleine stukjes.

  4. Roerbak het loof kort, begin met de stukjes steel en voeg tenslotte het blad en de tomatenblokjes toe. Laat heel kort slinken en de tomaten iets warm worden. Voeg kruiden, kappertjes, balsamicoazijn, zout en flink wat zwarte peper toe. Zet dan het vuur uit. 

  5. Verwarm ondertussen de room met de verkruimelde geitenkaas en bouillon. Laat niet koken. Roer met een garde zodat de geitenkaas smelt en een egale saus ontstaat.

  6. Schil de bietjes en snijd ze in hele dunne plakjes.

  7. Verdeel de bodem van de ovenschaal met een derde van het loofmengsel. Leg daar 3 lasagnebladen op. Leg daar dakpansgewijs een laagje bieten plakjes op. Vervolgens weer 3 lasagnebladen. Dan weer een laag loofmengsel, lasagnebladen en bietjes. Daarop de laatste laag lasagnebladen, de overige bietjes en tot slot het loofmengsel. Giet dan de geitenkaassaus gelijkmatig over de lasagne. Zorg ervoor dat ook de bovenste bladen genoeg saus hebben, voeg anders nog een klein beetje water of bouillon toe. 

  8. Bak de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar. Mocht de lasagne te bruin worden dek het dan af met een vel bakpapier. Prik na 40 minuten met een vork in de lasagne om te checken of de bladen gaar.

Recept: Myrthe Johansen van Simplifyyourlife
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers