Myrthe's héél lief voor je buik Cake-broodje

Myrthe's héél lief voor je buik Cake-broodje

Omschrijving

Wist je dat Boekweit- en Kastanjemeel beide veel resistent zetmeel bevatten? Net als Cashewnoten trouwens. Samen met Banaan en (paarse) bataat bak je er een erg lekker cake-broodje met een licht zoete van.

Je kunt het dus eten als een ´boterham´ maar ook als een plakje cake (maar dan zonder de suikers en lege calorieën :-))

Ideaal om mee te ontbijten, als tussendoortje, mee te nemen als kantoorlunch of als picknick.

Dit recept is onderdeel van Myrthe's blog over het Tuintje in je buik en de invloed van Resistent Zetmeel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.

  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

  3. Rasp de zoete aardappel (dit kan ook met de julienne stand op je keukenmachine) en pureer de banaan samen met het ei (met een staafmixer).

  4. Doe de melen in een kom met de bakingsoda en het zout, mix de banaan, boter en zoete aardappel erdoorheen met een mixer met deeghaken tot een mooi beslag.Zorg ervoor dat je niet te lang mixt, het zetmeel van (zoete) aardappel kan bij te veel beschadiging wat ´lijmachtig´ worden, dat is minder lekker.

  5. Voeg azijn toe en mix nog even kort.

  6. Optioneel: spatel tot slot de noten door het beslag.

  7. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakblik, bestrooi met sesamzaad en zet in de oven.

  8. Bak het brood in 45-55 minuten gaar. Je kunt dit controleren door een satéprikker in het brood te steken, wanneer deze er ´schoon´ uitkomt is het brood gaar.

  9. Laat het helemaal afkoelen, voor de optimale vorming van het resistente zetmeel bewaar je het brood in de koelkast. Beleg naar wens maar al lekker met alleen een likje roomboter :)

Recept: Myrthe Johansen
Styling: Wauw factory
Foto: Mees