Chocolade Sinaasappel Speculaasjes

Chocolade Sinaasappel Speculaasjes

Omschrijving

Sinterklaas is weer in het land, en dat wordt getekend door de geur van speculaaskruiden. Maak dit jaar zelf deze lekkere speculaasjes, met als twist pure chocolade en sinaasappel. Met dit recept voor Marsepeinen Appeltjes kan je ook spijs maken waarmee je de speculaas kan vullen. Voeg hiervoor een extra eiwit aan het recept toe. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Kneed de bloem met de roomboter, ahornsiroop, rietsuiker, koekkruiden, 1/2 theel zout, 2 eetl sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp tot een egaal beslag. Kneed vervolgens het amandelschaafsel erdoor.

  3. Verdeel het deeg in 15 stukken en rol hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een halve centimeter (of druk ze in een speculaasvorm) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kan ook één grote plak maken en die later in stukken breken.

  4. Bak de speculaasjes in 20 tot 25 minuten knapperig en gaar.

  5. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Versier de speculaasjes met swirls van de gesmolten chocolade en de rest van de sinaasappelrasp.