De bodem
Maak eerst de bodem door de noten met de notenpasta en ahornsiroop in een blender of keukenmachine te hakken, wanneer het te kruimelig blijft doe je er een klein beetje water bij zodat je er een bal van kunt maken.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm (17 cm diameter) en creëer een opstaande randje.
Zet de bakvorm in de koelkast.
De vulling
Begin dan aan de vulling door de tofu te laten uitlekken en de chocolade au bain marie te laten smelten.
Doe de tofu in een mengkom en maal met blender, keukenmachine of staafmixer tot een gladde ´vla´. Voeg een snufje zout en de honing toe. Meng even door en voeg dan de gesmolten chocolade toe. Meng goed door totdat er een egale chocolademousse is ontstaan.
Haal de bakvorm uit de koelkast (of vriezer) en verdeel de chocolademousse gelijkmatig over de koude bodem. Zet terug in de koelkast een laat ten minste 2 uur opstijven.
Garneer de taart bijvoorbeeld met granaatappelpitjes of pistachenootjes en snijd er kleine puntjes van. Eet de taart samen in goed gezelschap. Feest!
Recept: Myrthe Johansen
Styling en Fotografie: Kruimel.