Courgette Aardappelkroketjes (vega)

Courgette Aardappelkroketjes (vega)

Omschrijving

In de Nederlandse eetcultuur is het niet heel gebruikelijk om bij het ontbijt of de lunch groenten te eten. Hierdoor wordt het soms lastig om de dagelijks aanbevolen 250 gram binnen te krijgen. Dit wordt al een stuk makkelijker als je groenten in andere onderdelen van je avondeten 'verstopt', bijvoorbeeld in deze heerlijke aardappelkroketjes.

Lekker met zelf gemaakte ketchup

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in net genoeg water dat ze onderstaan in ca 10 - 15 minuten gaar.
     
  2. Rasp ondertussen de courgette en bestrooi met zout. Laat even uitlekken in een zeef. Rasp ook alvast de kaas. Knijp de courgette goed uit zodat je zoveel mogelijk van het vocht verliest.
     
  3. Giet de aardappelen af en laat even uitstomen. Stamp ze en meng met de courgette en kaas. Roer ook het ei en de maizena erdoor. Laat de puree helemaal afkoelen.
     
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  5. Rol met natte handen balletjes van de puree en druk tot de vorm van een klein kroketje. Haal de kroketjes door het paneermeel (of broodkruim).
     
  6. Leg de kroketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.

    Serveer warm met zelf gemaakte ketchup.