Dieuwke's Verse Pasta met Aardpeer

Dieuwke's Verse Pasta met Aardpeer

Omschrijving

Dieuwke, Hofwebber uit Utrecht, maakte ons blij met dit vrolijke recept met Aardpeer. Een verse pasta met schijfjes kort voorgekookte Aardpeer, met smaakmakers zongedroogde tomaat en walnoten on top. Dieuwke schreef ons: "Zodra de aardpeer in het seizoen is, eten wij dit gerecht heel graag. Het verveelt nooit!" Bedankt voor je recept Dieuwke, en veel plezier met je shoptegoed van Hofweb :-)

Aardpeer is een ondergronds winters knolletje met nootachtige smaak. Een bijzondere seizoengroente, die 't verdient om eens in het zonnetje te staan. Meer weten over aardpeer? Lees hier verder.

Recept: Hofwebber Dieuwke
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Was de aardperen. Dat is wel even een fiks karwei want door de grillige vorm zit er zeker wat klei of aarde aan, maar dat is inherent aan deze groente ;-)
     
  2. Nu de aardperen ongeschild kort (2-3 minuten) voorkoken en daarna wat laten afkoelen.
     
  3. Schil de afgekoelde aardperen. Snij de ui in ringen en de aardperen in dunne plakken.
     
  4. Fruit de uiringen in olijfolie en voeg de plakjes aardpeer toe.
     
  5. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg bij de ui en aardpeer.
     
  6. Kook de verse pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
     
  7. Rooster ondertussen kort de walnoten en zout ze lichtjes. Hak de geroosterde walnoten fijn en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
     
  8. Voeg de walnoten, tomaten en gare pasta toe.
     
  9. Roer er crème fraîche door en knip de peterselie boven de schaal fijn.