Omschrijving
Huzarensalade is helemaal niet moeilijk om te maken, maar het vraagt wel even wat aandacht, mede omdat je de aardappels een dag van te voren moet koken, om te profiteren van resistent zetmeel (lees ook mijn blog over het tuintje in je buik en de invloed van resistent zetmeel), maar ik beloof je; het is de zeker moeite waard!
Afgelopen voorjaar ('25) spoorden we onze klanten aan om massaal eetbare bloemen te zaaien; zonnige Goudsbloem, knaloranje Oost-Indische kers en hemelsblauw Komkommerkruid.
Mocht je toen mee hebben gezaaid, dan is het nu vast een wilde weelde in je tuin, terras of balkon. Hoogste tijd om te oogsten, mocht je dat nog niet gedaan hebben.
Naast dat eetbare bloemen een verrijking zijn voor je tuin insecten, zijn ze ook nog eens streling voor je ogen en lijf als je ze in en op recepten verwerkt.
Myrthe schreef een blog over de helende kracht van bloemen en verblijd ons met dit bijpassende fleurige recept.