Gele Curry basis + recept tip (vegan)

Gele Curry basis + recept tip (vegan)

Omschrijving

Een heerlijke curry! Makkelijk te maken en als je nu meer maakt, dan heb je altijd een basis voor curry in huis. Dit recept is voor 3 keer 3 porties.

Eénmaal het basisrecepten gemaakt maak je er een smaakvolle pastinaak-aubergine curry met rijst van. Hieronder het complete recept!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de uien, knoflook, gember en kurkuma en snijd in grove blokjes. Doe dit in de bak van een keukenmachine.
     
  2. Kneus de citroengras, snijd een stuk van de onder en bovenkant en snijd in stukken. Hak ook de rode pepers in stukken, verwijder de zaadjes voor een minder pittig resultaat. Doe met de rest van de specerijen, kruiden en de olie in de bak van een keukenmachine en hak tot een zo glad mogelijke pasta. Er blijven altijd wat grove stukjes in zitten, maar dat is niet zo erg.
     
  3. Verdeel het mengsel in drieën en vries twee delen in. Zo heb je altijd een basis voor curry in huis.

    Maak het gerecht af
     
  4. Snijd de aubergine en pastinaak in blokjes van 1,5 cm.
     
  5. Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de groenten om en om op hoog vuur bruin. Voeg de currypasta toe en bak 3 minuten mee. Giet de kokosmelk erbij, draai het vuur laag en laat nog vijf minuten inkoken.
     
  6. Serveer de curry in een kom met verse koriander en een flinke dot yoghurt.
     
  7. Lekker met een stuk naanbrood. Naanbrood koop je of maak je zelf in dit recept.