Snelle Gele Curry Maaltijdsoep Bomvol Groentes (vegan)

Snelle Gele Curry Maaltijdsoep Bomvol Groentes (vegan)

Omschrijving

Over het algemeen houd ik niet van koken met pakjes en zakjes, maar voor currypasta maak ik een uitzondering. Bovendien zijn de curry's van OnOff Spices waanzinnig goed en is een snel gerecht soms ontzettend handig!

Kook je liever 100% vers? Dan heb ik hier een recept voor gele curry voor je. Gebruik hiervan 4 eetlepels in plaats van het zakje currypasta. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflooktenen, gember en ui fijn.
     
  2. Schil de wortel en snijd in halve plakjes en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd ten slotte de spitskool in reepjes.
     
  3. Zet een soeppan op het vuur en verhit hierin een eetlepel olie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember in 3 minuten aan. Voeg de gele currypasta toe en bak nog twee minuten mee.
     
  4. Schenk het kokende water en de kokosmelk erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Roer door en voeg de bloemkool en wortel toe. Kook in 10 minuten gaar met de deksel op de pan.
     
  5. Voeg de laatste twee minuten de noodles en de spitskool toe. Kook tot de noodles gaar zijn. Serveer lekker warm.