Pasen '24: Ursula's Yellow Northern Thai Curry

Pasen '24: Ursula's Yellow Northern Thai Curry

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Bak de uien, knoflook en lemomgrass in olijf- of kokosolie totdat ze een beetje bruin worden.

  2. Voeg de bouillon, kurkuma, de curry madras en de helft van de verse peper toe, daarna de tomaten.

  3. Vervolgens kokosmelk blikje + nog eenzelfde hoeveelheid water, kikkererwten met vocht en scheut vegan vissaus en tamari toevoegen en 30 min lekker laten pruttelen.

Serveertips:

  • Voor 't opdienen fijn gehakte basilicum en de rest van de fijn gesneden verse rode pepers (voor de liefhebbers) toevoegen.

  • Met zwarte rijst die je met een cup als torentje in het midden van het bord zet en de curry er vervolgens omheen.

  • Klopt, de lemongrass stengels zijn nog zichtbaar, haal ze er voor het opdienen niet uit; het staat prachtig en geeft nog smaak af!

  • En/of met Yvette van Bovens home made kurkuma pitabroodjes.

Recept: Ursula
Koken en Fotografie: Kruimel.