Bak de uien, knoflook en lemomgrass in olijf- of kokosolie totdat ze een beetje bruin worden.
Voeg de bouillon, kurkuma, de curry madras en de helft van de verse peper toe, daarna de tomaten.
Vervolgens kokosmelk blikje + nog eenzelfde hoeveelheid water, kikkererwten met vocht en scheut vegan vissaus en tamari toevoegen en 30 min lekker laten pruttelen.
Serveertips:
Voor 't opdienen fijn gehakte basilicum en de rest van de fijn gesneden verse rode pepers (voor de liefhebbers) toevoegen.
Met zwarte rijst die je met een cup als torentje in het midden van het bord zet en de curry er vervolgens omheen.
Klopt, de lemongrass stengels zijn nog zichtbaar, haal ze er voor het opdienen niet uit; het staat prachtig en geeft nog smaak af!
En/of met Yvette van Bovens home made kurkuma pitabroodjes.
Recept: Ursula
Koken en Fotografie: Kruimel.