Geroosterde Butternut met Cranberries en Linzen (vegan)

Geroosterde Butternut met Cranberries en Linzen (vegan)

Omschrijving

Vroeger aten we op zondag altijd wat later, maar vaak wel iets bijzonders. Het 'zondagse kleedje' en het speciale bestek kwam ook op tafel. Hoe vaak zitten we tegenwoordig bewust met de hele familie gezamenlijk aan de maaltijd? Deze eyecatcher steelt met recht de show! Als je deze op tafel zet, gebeurt er iets... :-)

Je serveert 'm met een eveneens 'zondagwaardige' uiensaus, ook vegan uiteraard.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Sla de pecannoten fijn in het zakje, spoel de linzen schoon en doe samen met de noten, tomatenpuree en cranberries in een schaal. Breng op smaak met zout en peper en voeg ook de helft van de dragon en fenegriek toe. Maal met de staafmixer tot een grove puree.
     
  3. Halveer de pompoen en schep de zaadlijsten eruit. Hol ook een deel van de hals uit. Schep het uitgeholde deel vol met de vulling, te veel vulling kan worden opgebakken en bij het hoofdgerecht worden geserveerd.
     
  4. Leg de pompoenen met de snijkanten naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de bolle kant steeds een paar cm in met een scherp mes, doe dit om de centimeter.
     
  5. Roer de rest van de dragon en fenegriek los met de rijststroop en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de bovenkant van de pompoen.
     
  6. Bak de pompoen in 40 minuten zacht en gaar. Serveer in de ovenschaal met eventueel de extra vulling eromheen. 

Lekker met de uienjus uit dit recept.