Geroosterde Eend met Sinaasappel, Agave en Wortel

Geroosterde Eend met Sinaasappel, Agave en Wortel
Download pdf

Het recept

Dit hoofgerecht voor 4 personen hoort bij het Kerstmenu met gevogelte 2020. Bekijk het hele menu hier.

Wist je dat Hollands Wild een echt duurzame keus is voor vleesliefhebbers? Lees meer over Wild in ons interview met jager en wildexpert Dirk Jan. Let op: de eendjes zijn niet zo groot. Krijg je grote eters? Bereid dan twee eenden voor dit hoofdgerecht (het Holland Wildpakket bevat twee hele eenden) Maak je daarmee je Wildpakket op, maar wil je ook de 'Pannenkoekjes Peking Eend' als voorgerecht maken? Vervang de eend daar dan door geroosterde kippendijtjes of gebakken shiitakes.

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de regenboogwortelen en verdeel over een ovenschaal.
     
  2. Dep de ontdooide eend droog. Kruid de buiten en binnenkant met zout en peper. Snijd de sinaasappels in stukken en vul de eend met de sinaasappels, de steranijs en een tak tijm. Leg de eend op de wortelen bestrooi de wortelen met de rest van de tijm en oregano. Besprenkel met de agave en een scheut olijfolie.
     
  3. Braad de eend in het midden van de oven in een uur gaar. Laat de eend uit de oven 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder de sinaasappels en serveer de hele eend aan tafel.

Ingrediënten

  • 1 kilo regenboogwortelen (voor de mooie kleurtjes - winterwortel kan natuurlijk ook)
  • 1 wilde eend, ontdooid (Uit het Hollands Wild pakket) 
  • 2 sinaasappels
  • 4 stuks steranijs
  • 4 takken verse tijm (of 2 el gedroogd)
  • 4 takken verse oregano (of 2 el gedroogd)
  • 4 eetlepels donkere agave
  • olijfolie, peper en zout