Omschrijving
Paprika staat bekent als de nummer 1 vuller. Deze variant van Myrthe is heerlijk gevuld met Hollandse Quinoa en Doperwtjes.
Meer weten over de kracht, maar ook valkuilen van de grote nachtschade familie? Myrthe schreef er een blog over.
Paprika staat bekent als de nummer 1 vuller. Deze variant van Myrthe is heerlijk gevuld met Hollandse Quinoa en Doperwtjes.
Meer weten over de kracht, maar ook valkuilen van de grote nachtschade familie? Myrthe schreef er een blog over.
Halveer de paprika´s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en leg de halve paprika´s in de ovenschaal (opening naar boven). Zet ze in de oven (voorverwarmen is niet nodig) zet de oven op 200 graden en laat de paprika´s 15-20 minuten voorgaren.
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was ondertussen de prei en snijd deze in de lengte doormidden, snijd vervolgens in hele dunne halve ringetjes.
Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadjes, verdeel het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit daarin de prei. Voeg vervolgens de knoflook en tomatenblokjes toe. Bak even een paar minuten mee en voeg dan de tomatenpuree en de kruiden/specerijen toe. Bak eveneens een paar minuten en voeg dan het water toe. Zet het vuur heel zacht en voeg de doperwten toe.
Snijd olijven in plakjes en voeg die toe, net als de quinoa. Roer even om en maak op smaak met wat zout en eventueel extra peper.
Haal de paprika´s uit de oven, vul ze met de vulling en verkruimel de feta erover.
Zet de paprika´s terug in de oven voor een minuut of 5 totdat de kaas iets gaat kleuren.
Eet smakelijk! Serveer met een groene salade.
Recept: VoedingscoachMyrthe Johansen van Simplify Your Life