Omschrijving
Recept en foto: Lambertus
Granola, volgens menig foodblogger geeft die ene variant nóg meer boost aan ‘jouw dag’ dan de andere. Als groentje in deze wereld ben ik er vandaag maar eens lekker onbevangen in gedoken.
Granola is Engels voor (crunchy) muesli. Tegenwoordig geassocieerd met oergezonde huis gemaakte superfood muesli. Tips en advies over de juiste granen, noten, zaden en hippe exotische vruchten vliegen je op ‘t web dan ook om de oren.
Het idee mijn eigen favoriete muesli samen te stellen is om te beginnen bevredigend genoeg, de lat maar niet al te hoog zeg maar... Ik moet gelijk bekennen… het mengen van die prachtige, pure producten is al een feest op zich en geeft een ontzettend rijk gevoel.
Na wat ge-google heb ik Rens en Jamie maar eens lekker door elkaar gehutseld en zowaar een eigen versie gebrouwen. Oven aan, iedere 10 minuten omscheppen… oohh, die geur... Resultaat? Ver-rek-te lekker!
Combineer met je favoriete yoghurt of kwark of veganistische zuivel, kan ook natuurlijk. Granola past namelijk uitstekend in een zowel een veganistische leefstijl.
Bekijk ook het Granola recept met Sinaasappel.
Ingrediënt tips: Uiteraard kun je eindeloos variëren met noten, granen en vlokken, zuidvruchten, zaden. Al dan niet bekend staand als superfood.
Havermout kun je prima vervangen door speltvlokken, tarwevlokken, vierkoren- of zevenkorenvlokken, rijst vlokken, etc.
Noten idem dito, kies je favoriet(en). Walnoten, pecannoten, amandelen, gemengde noten, etc.
Zaden en pitjes, de keuze is reuze! Maanzaad, lijnzaad, hennepzaadjes, chia zaadjes, etc. Varieer naar hartelust!
Zuidvruchten en exoten als gijobessen, cranberries, abrikozen, dadels, gedroogde banaantjes kun je ook oneindig mee variëren.
Aan de slag!