Myrthe's Groentensoep bomvol mineralen

Myrthe's Groentensoep bomvol mineralen

Omschrijving

Van soep ga je stromen, vaak ook als je niet verkouden bent.

Eerst maak je de bouillon, met onder andere kombu. In kombu zit het meeste jodium van alle zeewieren, maar bevat ook vele andere essentiële mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium, natrium en ook nog eens verschillende vitaminen als A, B, C, D, E en K.

Lees meer over mineralen in Myrthe's blog >>

Vervolgens maak je de soep compleet met groenten van het seizoen.

Laat maar lekker st(r)omen...

Bereidingswijze

De bouillon

  • 1,5 liter water

  • 1 ui (met schil)

  • 2 laurierblaadjes

  • stukje foelie

  • 1 reep kombu

  • 1 dadel

  • 50 g shiitake

  • theelepel gedroogde tijm

  • restjes groenten (groen van prei, afsnijdsel van wortel, bleekselderijblad, ect.)

  1. Doe 1,5 liter water in een pan en voeg daaraan alle ingredienten voor de bouillon aan toe.

  2. Laat de bouillon geduurde 45 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Zet de pan na 45 minuten in een hooikist of ecostoof en laat verder trekken voor meer smaak. Geen tijd voor? Zeef de bouillon dan.

De soep

  • 750 g groenten zoals bijvoorbeeld: bleekselderij, wortel, bloemkool, prei, zoete aardappel

  • 50 g shiitake

  1. Snijd de groenten en shiitake klein. Voeg ze toe aan de bouillon en kook het geheel nog een minuut of 15 totdat de groenten gaar zijn. Voor een maaltijdsoep voeg je de laatste 5 minuten nog wat gekookte linzen/bonen en vermicelli toe.

  2. Maak de op smaak met keltisch zeezout en versgemalen peper.

Recept: Myrthe Johansen
Koken en Fotografie: Kruimel.