Myrthe's Groentenstoof met Abrikozen en Paranoten (vegan)

Myrthe's Groentenstoof met Abrikozen en Paranoten (vegan)

Omschrijving

Myrthe kruidt deze gevarieerde groentestoof heel fijn voor je; komijn, kaneel en paprikapoeder.

Je maakt 'm af met vitamine rijke groene kruiden en paranoten. 

Meer weten over vitamines? Myrthe schreef er een blog over >>

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in grove stukken en de knoflook in dunne plakjes

  2. Schrob de wortels en pastinaak en snijd in grove stukken.

  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika´s en snijd in grove stukken.

  4. Hak de abrikozen grof.

  5. Hak de rode peper grof (zonder zaadjes voor een mildere stoof met zaadjes voor pittig)

  6. Verwarm de olijfolie in een stoofpan, bak de uien en knoflook even aan. Voeg vervolgens de pastinaak, wortel, paprika, abrikozen en specerijen toe. Roer even om totdat het begint te geuren en voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe.

  7. Laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen totdat de groenten gaar zijn.(of zet de pan een middag in een hooikist/ecostoof)

  8. Roer na het stoven de gewassen spinazie erdoorheen.

  9. Serveer met de gehakte noten, kruiden en platbrood of quinoa.

Recept: Myrthe Johansen
Koken en Fotografie: Kruimel