Hete Bliksem met Kaneel en Gember uit de Hooikist

Hete Bliksem met Kaneel en Gember uit de Hooikist

Omschrijving

Bliksems, dat is heet! Net gekookte appelmoes of deze hete bliksem, waar ook appel in zit, is werkelijk gloeiend heet! Dat komt omdat er veel water in zit. Dus, niet te gretig! Zeker kinderen kunnen hun keel raar zeer doen!

Hete bliksem dus. Hollandser dan Hollandsch, goedkoop en ook nog eens energie zuinig als je dit gerecht in de Hooikist of bed laat garen. Deze winter vast en zeker een topper in menig huishouden!

In dit verhaal lees je meer over de energie zuinige Hooikist

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui(en) in ringen en fruit in een pan in een klontje roomboter goudbruin.

  2. Schil ondertussen de aardappelen en appels en snijd ze in kleine blokjes.

  3. Voeg nu de aardappelen en 500 g van appels toe en een laagje water met zout en breng even flink aan de kook. Voeg nu ook de kaneel en gember toe. Laat in ca. 20 minuten gaar koken of zet de pan ca. 45 minuten in een Hooikist (of bed) weg. Eet je er rookworst bij? Leg deze op de stampot erbij, zo kan ie mooi mee garen.

  4. Gaar? Voeg nu een scheutje melk en eventueel nog een klontje boter toe en stamp fijn met de stampot stamper.

  5. Strooi de rest van de appelblokjes erover heen en garneer met wat kaneel.

  6. Vleesliefhebber? Gerookte spekblokjes erbij doet het altijd goed!