Rineke's Hollandse Groentepickles

Rineke's Hollandse Groentepickles

Omschrijving

Gefermenteerde groentes zijn super gezond; melkzuur bacteriën ontsluiten de van nature aanwezige gezonde stofjes in groentes beter en je darmbacteriën worden zo nóg fijner gestreeld.

Daarbij is het ook nog eens super handig tegen voedselverspilling, want je ruimt zo makkelijk je koelkast op.

Groente pickles eet je bij tal van gerechten. Zowel lunch als avond eten. 

Voor dit recept heb je ook een picklepers nodig. Als je geen picklepers hebt, kun je eventueel ook een zwaar object op je groente in een kom leggen en zo de groenten onder druk zetten.

Bereidingswijze

  1. Weeg je groente en zout goed af. Was en/of schil de groenten en snijd fijn.

  2. Meng de groenten met het zout in een ruime kom en kneed het krachtig door met schone handen.

  3. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij (behalve het fenegriekzaad) en schep het in je picklepers. Doe het deksel erop en zet het onder druk.

  4. Doe de fenegriekzaden in een apart kommetje, overgiet met kokend water. Laat zowel de pickles als het fenegriekzaad 6 uur op kamertemperatuur staan.

  5. Giet het vocht van de fenegriekzaadjes en spoel af. Meng samen met de pickle goed door elkaar en proef.

  6. Voeg eventueel nog wat specerijen of azijn toe.

Recept: Rineke Dijkinga
Koken en Fotografie: Kruimel