Rode Hummus met Gegrilde Groenten (vegan)

Rode Hummus met Gegrilde Groenten (vegan)

Het recept

Aan een flinke dagelijkse portie groenten kom je met dit recept zeker. Dit komt ook zeker door de hummus. Ook lekker voor bij de lunch, als 'boter' op je belegde broodje

Bereidingswijze

De dag van te voren:

  1. Week de kikkererwten in ruim water. Week ze zo’n 8-12 uur. Kook ze vervolgens een half uur in ruim water. Proef of ze gaar zijn, zo niet; kook ze wat langer.
     
  2. Giet de kikkererwten af en spoel ze koud. (of volg de aanwijzingen op de verpakking)

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
     
  2. Schil de bieten en schrap de wortelen. Snijd ze in partjes en verdeel ze over het bakpapier.
     
  3. Besprenkel met olie, zout en peper en hussel goed door.
     
  4. Bak de groenten voor 30 minuten in het midden van de oven tot ze mooi bruin en gaar zijn.
     
  5. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe ze in de keukenmachine met het sap en de schil van de citroenen, de knoflook, de tahin en de helft van de geroosterde rode bieten.
     
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe en draai tot een gladde, fijne massa.
     
  7. Voeg olijfolie toe tot het een smeuïg mengsel is (tussen de 50 en 100 ml).
     
  8. Snijd de komkommer in lange reepjes en halveer de tomaatjes.
     
  9. Hak de peterselie fijn.
     
  10. Verdeel de hummus over een grote platte schaal, besprenkel met meer olijfolie, geschaafde amandelen en het groen van de venkel en schik de geroosterde en rauwe groenten op de schaal.

Eventueel ook lekker met (plat)brood.

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • 2 citroenen
  • 1 flinke teen knoflook
  • 3 el witte tahini
  • Olijfolie naar smaak
  • 750 g bieten in verschilde kleuren
  • 500 g wortelen
  • 1 komkommer
  • 250 g kleine tomaatjes
  • 1 venkelknol + eventueel groen van de venkel
  • 1 el geschaafde amandelen
  • Olie
  • Peper/Zout