Myrthe's Ingemaakte (minder) Pittige Paprika's

Myrthe's Ingemaakte (minder) Pittige Paprika's

Omschrijving

Natuurvoedingscoach Myrthe Johansen schreef ook een blog over 'Zomer vangen in een potje'; zó makkelijk, lekker én gezond!

Probeer ook gerust bijvoorbeeld (2e klas) zoete puntpaprika's ipv gewone.

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de paprika´s van hun zaadlijsten en snijd lengte repen van ongeveer een cm.

  2. Pel de teen knoflook en doe die in de pot.

  3. Snijd de pepers in ringetjes, wil je het minder pittig? Verwijder dan de zaadjes. Groene pepers zijn ook minder pittig en je kunt er ook minder peper in doen natuurlijk. Net wat je wilt.

  4. Vul de pot met pepers en paprika.

  5. Verwarm het water met azijn, zout en eventueel zoetmiddel totdat alles opgelost is.

  6. Giet de warme vloeistof in de pot en zorg dat de groenten helemaal onderstaat en dat de pot tot de onderrand gevuld is. Draai de deksel erop en zet weg om af te koelen.

  7. Plaats de afgekoelde pot in de koelkast (of kelder). Laat minimaal een dag staan (maar liefst wat langer)

Heerlijk door een salade of op een broodje.