Ingrids Pasta Primavera met Daslook-pesto

Ingrids Pasta Primavera met Daslook-pesto

Omschrijving

We hebben een winnaar! Gefeliciteerd Ingrid, jouw Pasta Primavera met Daslook-pesto is een terechte favoriet en wint Mari Maris' nieuwste kookboek 'Groenten'. Deze pasta is namelijk het voorjaar in een notendop :-) Met een pasta op basis van linzen, voor een extra portie plantdaardige eiwitten. 

Tip: wildplukken is lekker én leuk om deze lente te doen, maar mocht het er niet van komen... gebruik dan onze verse rucola in plaats van daslook. Meer wildpluktips? Lees verder: wildplukken voor beginners.

Recept: Ingrid de Jong
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking
     
  2. Snijd de champignons in kwartjes en bak deze totdat ze mooi bruin zijn.
     
  3. Optioneel: hak de walnoten totdat ze de gewenste maat hebben.
     
  4. Doe ongeveer 30 gram rucola, 2 teentjes knoflook, 40 gram van de walnoten, 40 gram Parmezaanse kaas, 200 ml olijfolie, peper en zout in een keukenmachine en meng alles tot een glad mengsel.
     
  5. Maak het bord op met de fusilli, de rest van de rucola, walnoten, champignons en de pesto. Smakelijk eten!