Myrthe's multifunctionele koolhydraatarme Wraps/Platbroodjes

Myrthe's multifunctionele koolhydraatarme Wraps/Platbroodjes

Omschrijving

Deze wraps/platbroodjes bevatten grofweg maar 3 gram koolhydraten per stuk (1 boterham bevat gemiddeld 16 gram). Je kunt ze bewaren tot de volgende dag in de koelkast.

Meer lezen over koolhydraten minderen? Natuurvoedingscoach Myrthe praat je bij in haar nieuwjaarsblog 'Koolhydraatje minder(en)'

Bereidingswijze

  1. Meng kokosmeel met amandelmeel, psylliumvezels, bakingsoda, oregano en zout. Klop het ei los. (of 2 el gemalen lijnzaad met 6 el water voor vegan optie)

  2. Voeg OF het ei OF het water met lijnzaad bij het meelmengsel en roer door met een spatel totdat er een soort van deeg ontstaat. Laat het deeg 15 minuten rusten.

  3. Verdeel het deeg in vier gelijke bolletjes.

  4. Rol de bolletjes 1 voor 1 uit tussen twee vellen bakpapier met een deegroller tot ronde wrap of ovaal platbrood.

  5. Verwarm een beetje olijfolie in de pan. Bak de wraps/platbroden 1 voor 1 goudbruin en gaar. (wraps in ongeveer 2 minuten, platbroodjes iets langer omdat die dikker zijn).

  6. Vul de wraps met vulling naar keuze. Lekker met sla en de oesterzwamshoarma.Of besmeer wraps met roomkaas/hummus en verdeel er reepjes paprika, gerapste wortel, sla, kiemen en wat pitten over. Platbrood serveer je bij een goed gevulde soep met een beetje boter/olijfolie en wat geroosterde zaden.