Maak zogezegd een dag van te voren de hummus door een teen knoflook te pellen en in stukken te snijden en deze met de kikkererwten, water, specerijen, tahin, citroensap wat zout en peper in de mengkom van de staafmixer, blender of keukenmachine te doen. Meng het tot een glad geheel. Voeg vervolgens al mengend olijfolie toe totdat er een mooie hummus ontstaat. Mocht het geheel te droog blijven kun je wat extra water toevoegen. Maak op smaak met eventueel extra zout, peper en citroensap, doe in een afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.
Snijd voor de vulling van de wraps alle groenten in julienne, de sla/snijbiet in reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Mocht je kakelverse bos bietjes hebben kun je het loof daar ook van gebruiken. Hak de kruiden fijn en walnoten grof.
Besprenkel de bietjes eventueel met wat citroensap voor wat extra frisheid.
Pel dan de bladeren voorzichtig van de kool. De bladeren van verse kolen smaken zo anders als van de bewaar winterkolen. Ze zijn knapperig en zoeter. Mocht je rauwe kool moeilijk kunnen verteren of schildklierklachten hebben blancheer de koolbladeren dan even. Dit doe je makkelijk door de bladeren te overgieten met kokend water en direct weer te laten afkoelen. Reken op 3 bladeren per persoon.
Besmeer de koolbladeren met een flinke eetlepel hummus en beleg dan met de groenten, kiemen, kruiden en walnoten. Rol de wrap op en enjoy!
Tips: Je kunt gedurende het seizoen variëren met groenten en/of fruit. Een knapperig appeltje is ook lekker als een frisse zoete touch of voeg een paar druiven toe. En wat dacht je van wat zachte geitenkaas? Je kunt ook een koolwrap maken met groenten, falafel en een yoghurtdip of voeg wat geroosterde groenten toe aan de vulling. Kortom, de mogelijkheden zijn onuitputtelijk ;).
En het restje van de kool? Die kun je gebruiken om een fijn ferment van te maken, een lekkere coleslaw of gewoon fijngesneden even opbakken met een uitje, knoflook en wat kerrie :).
Recept: Myrthe Johansen van Simplify Your Life