Lasagne zonder pasta

Lasagne zonder pasta

Omschrijving

Lasagne een dikmaker? Welnee! Deze maak je niet van pasta bladeren, maar van courgette plakken en huis gemaakte Bolognaisesaus naar recept van Marie-Sophie. Helemaal niet moeilijk te maken. En de saus? Die maak je desgewenst op voorraad en gooi je in een bakje in de vriezer.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd vier courgettes in lange, dunne plakken, wrijf in met olie, peper en zout en rooster ze 30 minuten in de oven.
     
  2. Doe 1/3e van de bolognaisesaus in een ovenschaal. Leg hierop 1/3e van de courgette. Herhaal dit nog twee keer, eindig met courgette.
     
  3. Klop de room los met de mascarpone en giet over de laatste laag courgette. Verdeel ten slotte de geraspte kaas erover. 
     
  4. Doe de lasagne een half uur in de oven op 180 graden.