Myrthe's héél lief voor je buik Salade

Myrthe's héél lief voor je buik Salade

Omschrijving

Rode linzen, rijst en bataat; allemaal heel goede bronnen van resistent zetmeel. Je maakt er een heerlijke maaltijd/lunch salade mee.

Dit recept is onderdeel van Myrthe's blog over het Tuintje in je buik en de invloed van Resistent Zetmeel.

Myrthe's tip: Stap 1 en 2 kun je voorbereiden zodat deze ingrediënten kunnen afkoelen voor optimale vorming van resistent zetmeel. Deze salade neem je makkelijk mee als lunch naar je werk of voor een gezellige picknick.

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen en rijst volgens de aanwijzing op de verpakking (zorg ervoor dat de linzen beetgaar en heel blijven.

  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de blokjes aardappel met 2 el olijfolie en bak de blokjes in 15 minuten beetgaar. Laat de linzen, rijst en zoete aardappel afkoelen.

  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes, de puntpaprika en komkommer in blokjes.

  4. Maak de dressing door limoensap te mengen met een uitgeperst teentje knoflook, chilipeper, gembersiroop en olijfolie.

  5. Meng de rijst, zoete aardappel, linzen, paprika, komkommer, bosui en de dressing door elkaar. Maak op smaak met zout en/of peper.

  6. Was de rucola, droog goed en doe vervolgens in een schaal. Schep hier de rijstsalade op. Garneer met zaden, pitten en koriander. Eet smakelijk!

Myrthe's tip: Wanneer je de als basissalade rijst, linzen en zoete aardappel hebt kun je er vervolgens allerlei variaties qua ingrediënten en dressing mee maken om tot een complete maaltijdsalade te komen.

Recept: Myrthe Johansen
Styling: Wauw factory
Foto: Mees