Linzen Groente Maaltijdsoep

Linzen Groente Maaltijdsoep

Omschrijving

Een paar weken geleden maakte ik linzensaus voor het veganmenu. Gek zijn we er thuis op! Op basis van deze saus heb ik laatst ook een maaltijdsoep gemaakt. Verhoudingen wat aanpassen en extra groentes toevoegen, zo gepiept en super lekker!

Receptuur: Lambertus Zijlstra

Fotografie: Lambertus Zijlstra

Bereidingswijze

  1. Kook de beluga linzen op matig vuur 15 min in anderhalf liter water. Na 15 minuten voeg je onderstaand mengsel toe, als de linzen half gaar zijn.
     
  2. Snijd de prei, winterpeen en bleek of groenselderij in mooie gelijke stukjes van ca. 1 cm dik en bak deze in een wok of hapjespan samen met de kruiden in een scheut olijfolie ca 10 minuten, af en toe door roeren. Voeg halverwege het bakken ook de tomatenpuree toe.
     
  3. Voeg het groentemengsel, samen met de 2 bouillonblokjes aan de linzen toe en laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en ketjap.
     
  4. Smakelijk!