Maple Pompoen met Stoofperensaus

Maple Pompoen met Stoofperensaus

Omschrijving

Dit hoofdgerecht is onderdeel van het Kerstmenu van Mari Maris voor Hofweb. Bekijk hier alle andere gerechten van haar menu. 

Deze Maple Pompoen-maantjes smaken heerlijk met de zoetzure roze (!) saus die je bij de Tweekleurenpeertjes maakte. Onmisbaar dus, deze combi: en een kléuren op je kersttafel... wow. Oranje pompoen, roze saus, en peren met een grappig roodpaars randje... Koken is soms toveren, nou, dat geldt hier zeker!

Recept: Mari Maris

Koken en Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Pureer de knoflook met net voldoende olie om ervoor te zorgen dat het pakt. Meng er als het geheel glad is maple syrup door en voeg naar smaak eventueel nog een beetje olie toe. Maak het stroopje af met peper & zout.
     
  2. Schil, ontpit en halveer de pompoen. Snijd er per persoon 2 à 3 halvemaans-plakken van, van net geen centimeter op het dikste stuk. Spreid ze uit op een ovenplaat bekleed met bakpapier en verdeel het stroopje erover. Meng goed door elkaar en spreid weer uit. Zet de pompoenplakken in een oven van 220 graden en rooster ze 10 minuten.
     
  3. Haal de ovenplaat uit de oven om de plakken om te draaien (de ovendeur even sluiten), bestrooi de plakken vervolgens met de hazelnoot, draai de temperatuur naar 200 graden en zet nog 7 à 10 minuten terug, tot de noten goudbruin zijn en de pompoen beetgaar.