Mari Maris' Ovenverse Spinazie Cannelloni (vega)

Mari Maris' Ovenverse Spinazie Cannelloni (vega)

Omschrijving

Chefkok Mari Maris kookt de sterren van de hemel. Maar dat kan jij ook! :-) Nog nooit zelf verse Cannelloni gemaakt? Marie Sophie maakte dit klassieke Italiaanse gerecht uit 'De Groentebijbel' en was blij verrast over het resultaat. Aan de slag dus! En... die zelfgemaakte bechamelsaus? Da's een extraatje. Hier het recept ervan.

Tip van de kok: "Gebruik het liefst verse lasagnevellen (die vind je bij Hofweb) Je kúnt ook gedroogde lasagnevellen voorkoken. Een groot nadeel daarvan is dat ze snel scheuren. Kook er dan dus een paar extra."
 

Recept: Mari Maris, de Groentebijbel

Koken: Marie Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Leg de lasagnevellen uit op bakpapier (verse hoef je niet voor te koken, gedroogde wel).
     
  2. Zet ui en knoflook aan in boter of olijfolie. Voeg als de ui glazig is de Spinazie in porties toe.
     
  3. Giet er room op als de Spinazie zacht is en laat even inkoken. Maak op smaak met peper & zout.
     
  4. Als er erg veel vocht is vrijgekomen, bind je de spinazie met roux of, van het vuur af, met ei.
     
  5. ‘Smeer’ een laagje spinazie over de lasagnevellen; houd aan 3 kanten een rand van 1 centimeter vrij. Begin met rollen aan de brede, gevulde kant. Maak op deze manier rolletjes. Leg ze met de naad naar beneden tegen elkaar in een ovenschaal. Strooi er kaas over en druppel er een beetje olijfolie over. Dek de schaal strak af met bakpapier en aluminiumfolie.
     
  6. Zet 15 minuten in een oven van 180 °C. Verwijder folie en papier, en prik op een onopvallende plaats in het deeg om te voelen of het gaar is. Zo niet, giet dan een klein scheutje witte wijn in de schaal en laat verder garen. Zet de gare cannelloni terug in de oven om de kaas licht te gratineren.

Variatietips van Mari: "Ricotta is voor beide varianten een klassieke aanvulling op de vulling. Je kunt ook gebakken paddenstoelen toevoegen. Doe een laagje bechamelsaus of tomatensaus onder in de schaal en laat de cannelloni daarin garen. Folie kun je dan achterwege laten. Let er wel op dat de bovenkant van het deeg niet uitdroogt, schep er indien nodig halverwege de oventijd wat saus over of bedruppel met olijfolie."