Muhammara Paprikadip met Piadina's (vegan)

Muhammara Paprikadip met Piadina's (vegan)

Omschrijving

Een vriendin van mij - ze komt oorspronkelijk uit Hong Kong - demonstreert altijd voor het toelaten van immigranten en vluchtelingen. Ze doet dit steevast steevast met hetzelfde spandoek, daarop staat: 'No Immigration, No Good Food!' Daar heeft ze wel een beetje gelijk in, want de Nederlandse keuken is nou eenmaal niet zo heel inspirerend. Wij danken heel veel lekkere gerechten aan invloeden vanuit het buitenland.

Daarom ook dit van oorsprong Syrische recept. Maak het eens voor een goede buur, of verre vriend! :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op z'n allerheetst. Leg de paprika's op een bakpapiertje en rooster ze in 20-30 minuten tot ze zwart beginnen te kleuren. Laat ze 10 minuten afkoelen in een zakje.
     
  2. Pel het vel van de paprika's af en verwijder de zaadkroon.
     
  3. Doe het paprika vruchtvlees in een keukenmachine met de knoflook, citroensap, havermout, tomatenpuree, walnoten, komijn, cayennepeper en olijfolie. Draai in de machine tot een grove pasta.
     
  4. Doe de pasta in een kom en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met grof gehakte peterselie en de granaatappelpitjes. Dip erin met de piadina's, ook lekker met platbrood