Myrthe's Courgette-Tomatensoep met Mediterrane kruiden

Myrthe's Courgette-Tomatensoep met Mediterrane kruiden

Omschrijving

Een fijne Mediterraanse soep als hoofdgerecht of als lunch met lekker veel super gezonde verse groene kruiden. In haar maandelijkse gast-blog schrijft voedingscoach Myrthe Johansen ook over de enorme kracht van verse groene kruiden.

Recept: Myrthe Johansen van Simplifyyourlife
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Snijd de courgette in stukken.

  2. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en de tomatenpuree.

  3. Wanneer de ui en knoflook glazig zijn voeg je de courgette toe. Laat het zachtjes bakken.

  4. Ontvel ondertussen de tomaten door ze kruislings in te kepen aan de onderkant en ze even onder te dompelen in kokend water. Ze overgieten met kokend water uit de waterkoker kan ook. 
    Hierdoor laat het velletje los van het vruchtvlees. Haal de velletjes van de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Verwijder ook de zaadjes.

  5. Voeg na ongeveer tien minuten de tomaat, bouillon en de Italiaanse kruiden toe aan het courgettemengsel.

  6. Laat het geheel nog even doorkoken totdat de courgette gaar is (dit is afhankelijk van hoe groot je de courgettes hebt gesneden). Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer. 

  7. Voeg de pasta toe en laat de soep zachtjes koken totdat de pasta beetgaar is. Scheur de basilicum en roer het door de soep. 

  8. Maak de soep op smaak met zout en peper en garneer met een scheutje room en wat blaadjes basilicum.