Myrthe's Groene kruidige Tabouleh

Myrthe's Groene kruidige Tabouleh

Omschrijving

Een Tabouleh is een makkelijk te maken, maar zeer smaakvolle Arabische salade van granen, kruiden en groentes. Voedingscoach Myrthe maakte deze variant met de lekkerste Hofweb ingrediënten van dit moment. In haar maandelijkse gast-blog schrijft ze over de enorme kracht van verse groene kruiden.

Recept: Myrthe Johansen van Simplifyyourlife
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Hak de broccoli fijn (dat gaat makkelijk met een keukenmachine maar met de hand kan ook) tot broccolirijst.
     
  2. Verwarm drie el olijfolie in een grote koekenpan. Pers de teen knoflook uit en fruit zachtjes. Voeg de broccolirijst toe en bak een paar minuten terwijl je de broccoli af en toe omschudt. Haal van het vuur.
     
  3. Bereid de mais-rijst couscous volgens de verpakking. 
     
  4. Verwijder de zaadjes uit de tomaten, paprika en komkommer en snijd de groenten vervolgens in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze. Pers de halve citroen uit. Hak de kruiden fijn.
     
  5. Voeg vervolgens alles toe aan de broccoli. Maak op smaak met zout, peper en olijfolie.
     
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi deze over de tabouleh.

Tip: Voeg optioneel ook wat verkruimelde geitenfeta toe.