Myrthe's Aardappelsalade met echte Voorjaarsandijvie

Myrthe's Aardappelsalade met echte Voorjaarsandijvie

Omschrijving

Myrthe, voedingscoach en maandelijkse blogger voor Hofweb maakte dit gezonde recept voor aardappelsalade met andijvie en wilde blaadjes en bloemen. Mjam! Je proeft de smaken van het voorjaar. Die verse andijvie van Nederlandse bodem is een echte lentetopper... Voeg wilde eetbare bloemen en bladgroen toe voor een extra lente-gevoel :-) Paardebloem, madeliefjes, daslook of pinksterbloem zijn goede kandidaten daarvoor. Waarom bladgroenten in het voorjaar zo'n extra boost aan je gezondheid geven? Lees er alles over in het blog van Myrthe.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

"Aardappelsalade maak je het liefst van geheel afgekoelde aardappels. (Als aardappels afkoelen gebeurt er namelijk iets met het zetmeel maar daarover een andere keer meer.) Begin daarom een dag van tevoren met de voorbereiding van deze aardappelsalade."

  1. Schil daarvoor de aardappels, snijd in schijfjes en kook ze in weinig water zonder zout in ongeveer 6-8 min beetgaar. Giet af indien nodig, laat de aardappels afkoelen en zet ze vervolgens in de koelkast tot gebruik. Je kunt natuurlijk ook afgekoelde overgebleven aardappels voor deze salade gebruiken. Snijd dan de stukken, koude overgebleven aardappels, in schijfjes.
     
  2. Was de andijvie en wilde blaadjes, dep goed droog en snijd in dunne reepjes.
     
  3. Snijd de radijsjes en augurk in kleine stukjes.
     
  4. Pel en snipper de ui.
     
  5. Voor de dressing meng je mayonaise, yoghurt, mierikswortel, augurkenazijn en fijngehakte bieslook door elkaar. Maak de dressing op smaak met zout en peper.
     
  6. Doe de aardappels met de ui, augurk en radijs in een grote schaal, giet de dressing eroverheen.
     
  7. Voeg vervolgens de andijvie en wilde blaadjes toe en schep het geheel dan voorzichtig om.
     
  8. Bak de falafelballetjes erbij. Garneer de salade eventueel met wat wilde eetbare bloemen.