Voor de Pickle van Witte Kool (maak 'm minimaal 3 dagen tevoren!)
- Snijd de kool heel fijn (met behulp van keukenmachine, mandoline of een mes). Doe de kool in een kom en kneed het zout erdoorheen totdat de kool vochtig begint te worden.
- Schil de appel en rasp deze. Meng deze door het koolmengsel.
- Voeg tot slot de dille en peper toe en kneed het geheel nog even door.
- Doe het vervolgens in de picklepers en draai de pers dicht. Je ziet nu dat er vocht op komt drijven. Laat de picklepers minimaal 3 dagen op het aanrecht staan (buiten direct zonlicht) en... let the magic happen.
- Proef na 3 dagen, wil je 'm nog iets zuurder, dan kun je de kool nog laten staan. Zo niet, doe de pickle dan een een pot en bewaar deze afgesloten in de koelkast tot gebruik (tot enkele dagen na het maken).
Zo maak je de Boerenkoolwraps (voor 2 stuks)
- Voeg 30 gram fijngesneden boerenkool, het rijstmeel, het ei, het water en het zout samen en maak er met behulp van een staafmixer een egaal groen beslag van. Verwarm een beetje (kokos)olie in een koekenpan en giet de helft van het beslag in de pan. Bak er een wrap van. Kijk uit met omkeren, baksel zonder gluten breken makkelijk.
Myrthe's tip: "Voor de rode tapenade 'blitz’ ik 100 gram zongedroogde tomaten met een scheut olijfolie, een handje gepelde walnoten en een snuf peper een minuutje met de staafmixer. De vulling op de foto maakte ik door de rest van de fijnsneden boerenkool kort te verhitten, samen met een half blikje kikkererwten, een knoflookteen en gesnipperd uitje. Gebruik hier vooral ook andere groenten, die jouw favoriet zijn."
Scheutje tamari erdoor en samen serveren. Zoals de Japanners zeggen: “Itadakimasu!”
Tip: Wil je je culinaire energie focussen op de pickles? Wraps en tapenade zijn ook kant en klaar te bestellen.