Myrthe's Geitenkaas Salade met Peer en Verse Kiemen

Myrthe's Geitenkaas Salade met Peer en Verse Kiemen

Omschrijving

Deze groene salade met romaanse sla (of andijvie), zoete aardappel, geitenkaas en peer maak je in een handomdraai voor een gezonde zomerse lunch. Voor twee tot vier personen - serveer er brood bij voor een complete maaltijd. Je maakt 'm af met Alfafa, de gezonde spruitgroente van gekiemde luzernezaadjes. Bijzonder rijk aan calcium! En een heerlijk frisse toevoeging aan deze salade.

Voedingscoach Myrthe verdiept zich in haar blog in de gezonde aspecten van verse kiemen. Lees mee, en ontdek hoe je zelf aan de slag gaat met thuis kiemen.


Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Maak de dressing door de sinaasappel uit te persen en het sap te mengen met een theelepel mosterd en de yoghurt. Breng op smaak met wat zout en peper.
     
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  3. Schil de (zoete) aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze in een kom met olijfolie, kerriepoeder en een snufje zout totdat alle blokjes lichtgeel gekleurd zijn.
     
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelblokjes. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin en beetgaar.
     
  5. Was de andijvie of sla, laat goed uitdrogen en snijd de bladeren in hele dunne reepjes.
     
  6. Verdeel de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes (zelfde grootte als de aardappel).
     
  7. Snijd ook de kaas in kleine blokjes.
     
  8. Pel de ui en snipper deze. Hak de paranoten grof.
     
  9. Meng de andijvie of sla met de kiemen, blokjes peer, kaas, ui, lauwe aardappelblokjes en noten. Serveer met de dressing.