Myrthe's Gevulde Coeur de Boeuf Tomaten

Myrthe's Gevulde Coeur de Boeuf Tomaten

Omschrijving

Leuk joh, al die variëteit aan tomaten! Coeur de Boeuf (letterlijk: hart van een os) tomaten zijn vaak grillig van vorm. Bijna te mooi om te gebruiken :-)

Wist je dat Coeur de Boeuf tomaten anders afrijpen dan veel tomaten? Vaak is de buitenkant nog niet rood, terwijl hij vanbinnen al wel zijn rijprode kleur toont. Mooi om door te snijden dus en rauw te presenteren dus. En je kunt groene of lichtoranje Coeur de Boeuf tomaten gewoon al eten, in tegenstelling tot gewone onrijp-groene tomaten. Tip!

Meer interessants over tomaten lees je in Myrthe's blog.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Kook de quinoa 5 minuten in weinig water beetgaar. Giet zo nodig af en laat nog 10 minuten uitstomen.
     
  3. Snijd de bovenkant van de tomaten (het kapje) en hol de tomaten voorzichtig uit. Zet de uitgeholde tomaten op de kop weg om uit te lekken.
     
  4. Hak het tomatenvruchtvlees fijn.
     
  5. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn.
     
  6. Verwijder het zaad uit de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
     
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Doe de pijnboompitjes in een bakje tot gebruik.
     
  8. Giet vervolgens olijfolie in de nog warme koekenpan.
     
  9. Fruit de ui en knoflook kort en voeg dan de paprika toe. Bak het geheel een paar minuten. Haal de pan van de warmtebron.
     
  10. Hak de kruiden, kappertjes en olijven fijn.
     
  11. Meng de quinoa, kruiden, kappertjes, olijven, fijn gehakte tomaat en pijnboompitten met het groentemengsel in de koekenpan. Maak op smaak met zout en peper.
     
  12. Zet de tomaten in een ovenschaal en vul de tomaten met het mengsel. Zet het kapje weer op de gevulde tomaten.
     
  13. Bak de tomaten ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn. Serveer met een groene salade.