Myrthe's Herfstige Bonensoep

Myrthe's Herfstige Bonensoep

Omschrijving

Wat is nou heerlijker dan op een herfstig avondje, als het al begint te schemeren, een voedende warme maaltijdsoep op tafel te zetten? Deze soep maak je met gedroogde bonen. Ultiem comfortfood - en een handige en goedkope manier om je maaltijd van eiwitten te voorzien. Voedingscoach Myrthe ontwikkelde het recept voor deze soep en geeft ondertussen tips om zelf met droogbonen aan de slag te gaan. Lees meer in haar blog.

Recept: Myrthe Johansen

Koken: Marie Sophie Wigbers 

Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook.
     
  2. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
     
  3. Verwijder het stugge (donkergroene) bovenste deel van de prei en snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringetjes.
     
  4. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en prei een paar minuten op zacht vuur.
     
  5. Voeg vervolgens tomatenpuree en komijn toe en bak even mee. Doe dan ook de knolselderijblokjes in de pan en bak die ook een paar minuten mee.
     
  6. Giet bouillon bij het groentemengsel, voeg de laurierblaadjes toe en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
     
  7. Wanneer de knolselderij gaar is kunnen de gekookte bonen in de soep (en eventueel wat gekookte rijst). Mocht je de soep te dik vinden dan kun je extra bouillon toevoegen.
     
  8. Warm de soep nog even goed door en maak op smaak met een scheutje citroensap. Serveer met verse peterselie en versgemalen peper.