Myrthe's Makkelijke Bami, bomvol Kiemkracht

Myrthe's Makkelijke Bami, bomvol Kiemkracht

Omschrijving

Een klassieke Bami maak je in een handomdraai: door een zakje Bamikruiden van 't Blauwe Huis te gebruiken en een zak voorgesneden Bamigroenten. Hoef je je niet schuldig over te voelen, echt :-) Maar voedingscoach Myrthe zou Myrthe niet zijn, als ze daar niet een flinke portie gezondheid aan toevoegde! Met maar liefst drie soorten verse kiemgroenten (da's 300 gram pure kiemkracht!) wordt deze Bami echt een kampioen op de keukentafel.

Lees meer over de kracht van kiemen in Myrthe's kersverse blog.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Pel de teentjes knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en schil het stukje gember. Hak dan de knoflook, peper en gember fijn.
     
  2. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de ramen volgens de verpakking een minuut of 3. Giet de ramen af in een vergiet en spoel af met koud water. Meng er een lepel sesamolie door om plakken tegen te gaan.
     
  3. Doe de eieren in een mengkom en klop met een garde luchtig, voeg wat (kruiden)zout toe naar smaak. Verwarm een beetje ghee in een koekenpan en giet de helft van het geklutste ei in de pan. Bak twee goudgele omeletten. Rol ze op en snijd ze in dunne plakjes.
     
  4. Verwarm vervolgens 3 eetlepels sesamolie in een wok. Fruit hierin de knoflook, gember, peper en de bamikruiden om matig vuur. Zet het vuur hoger en voeg de bamigroenten toe. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten.
     
  5. Voeg dan de gembersaus en de sprouty toe. Roerbak nog even kort door.
     
  6. Voeg dan de ramen toe, warm goed door en voeg de taugé toe.
     
  7. Haal de pan van het vuur en maak het geheel op smaak met tamari (sojasaus) en limoensap.
     
  8. Meng als laatste de broccolikiemen door de bami. Serveer met sesamzaad en de omeletrolletjes. Lekker in combinatie met gado gado.