Myrthe's Mungbonensoep met Taugé

Myrthe's Mungbonensoep met Taugé

Omschrijving

Voedingscoach Myrthe ging aan de slag met kiemen!

"Deze soep is niet moeilijk te maken, maar vereist wel wat voorbereiding. Begin drie dagen van te voren met het kiemen van de mungbonen. Mungbonen herken je misschien niet direct. Wist je dat uit deze kleine lichtverteerbare en eiwit rijke boontjes taugé ontstaat? Om het kiemproces te starten doe je de boontjes eerst in een vergiet om ze af te spoelen. Vervolgens gaan ze in een grote kom met koud water. Spoel de boontjes iedere dag ´s morgens en ´s avonds en zet ze weer in schoon water. Al na een dag komt het kiemproces op gang. De groene vliesjes laten los en je ziet op dag twee al een klein kiempje ontstaan. Dit is het begin van Taugé!"

Op dag 3 (dag 4 mag ook) is het tijd om van de gekiemde boontjes soep te maken.

Benieuwd geworden naar dat kiemen? Lees er alles over in Myrthe's blog.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Pel de teen knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en schil de gember. Hak de knoflook, peper en gember fijn. Maak de prei schoon en snijd deze in halve dunne ringetjes. Schil de wortel en snijd deze julienne (makkelijk met de keukenmachine).
     
  2. Verwarm de sesamolie in een soeppan en fruit hierin peper, knoflook, gember, kurkuma, komijn en het venkelzaad een paar minuten totdat het lekker gaat ruiken. Voeg dan de groenten toe en bak even kort aan.
     
  3. Voeg vervolgens water, gekiemde bonen en het stukje kombu toe. Laat het geheel een minuut of 10 zachtjes doorkoken. Haal het stukje kombu uit de soep en voeg het zout toe.
     
  4. Deze soep wordt extra lekker als de smaken de kans krijgen om er echt in te trekken. ´s morgens maken en ´s avonds kort opwarmen en eten is dan ideaal.
     
  5. Roer vlak voor het serveren de taugé door de soep zodat deze lekker knapperig blijft en maak eventueel op smaak met een beetje limoensap. Serveer de soep met een stevige plak brood.