Omschrijving
Voedingscoach Myrthe ging aan de slag met kiemen!
"Deze soep is niet moeilijk te maken, maar vereist wel wat voorbereiding. Begin drie dagen van te voren met het kiemen van de mungbonen. Mungbonen herken je misschien niet direct. Wist je dat uit deze kleine lichtverteerbare en eiwit rijke boontjes taugé ontstaat? Om het kiemproces te starten doe je de boontjes eerst in een vergiet om ze af te spoelen. Vervolgens gaan ze in een grote kom met koud water. Spoel de boontjes iedere dag ´s morgens en ´s avonds en zet ze weer in schoon water. Al na een dag komt het kiemproces op gang. De groene vliesjes laten los en je ziet op dag twee al een klein kiempje ontstaan. Dit is het begin van Taugé!"
Op dag 3 (dag 4 mag ook) is het tijd om van de gekiemde boontjes soep te maken.
Benieuwd geworden naar dat kiemen? Lees er alles over in Myrthe's blog.
Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart