Myrthe's Poké Bowl NL

Myrthe's Poké Bowl NL

Omschrijving

Poké Bowls: hipper dan hip, maar maak het jezelf niet te moeilijk... Een evenwichtige samenstelling van je bowl helpt je uiteraard wél aan de juiste bouwstoffen voor je lijf. Voedingscoach Myrthe laat zich graag inspireren door het Nederlandse boerenseizoen en bereidde deze Poké Bowl NL voor ons. Met alle liefde van het Hollandse winterlandschap erin! Wist je bijvoorbeeld dat... de quinoa in dit recept, gewoon in Nederland verbouwd wordt?

Meer lezen over hoe jij de perfecte Poke Bowl samenstelt - zónder al te veel 'exotische' ingrediënten - doe je hier.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Ook bij deze bowl gaan we meerdere stappen zetten.
     
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking: twee delen water op één deel quinoa. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
     
  3. Maak ondertussen de spruitjes of flower sprouts schoon. Kook of stoom (mijn voorkeur) de spruitjes beetgaar in een minuut of 10.
     
  4. Rasp de wortel. (Mocht je rauwe groenten slecht verteren kun je deze even kort stomen of roerbakken).
     
  5. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een beetje olijfolie of ghee in een sauspannetje. Fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur. Voeg dan de mosterd toe, fruit kort mee en giet er dan de plantaardige room bij. Maak op smaak met honing en wat peper.
     
  6. Snijd de kaas in blokjes. Verdeel de peer in partjes of blokjes.
     
  7. Bouw dan de bowls op! Roer de quinoa los en voeg de zonnebloempitten toe en een snufje zout en/of wat groene kruiden. Verdeel de quinoa over vier kommen. Dan komen de spruitjes, wortel, kiemen, peer en kaasblokjes. Serveer met de saus zodat iedereen die er naar eigen smaak bij kan nemen. Grote sausliefhebbers? Je maakt gemakkelijk de dubbele hoeveelheid door extra mosterd en room te gebruiken.

Tip van Myrthe: "Ook lekker: een combinatie van schorseneren en spruitjes voor nog meer variatie."