Myrthe's Warme Wafels met Banaan, Boekweit en Kaneel

Myrthe's Warme Wafels met Banaan, Boekweit en Kaneel

Omschrijving

Voedingscoach Myrthe kiest in deze donkere maanden voor verwarmende kruiden, en schrijft erover in haar maandelijkse blog. "Er zijn veel verschillende soorten kaneel - Ceylon kaneel heeft de sterkste werking. Kaneel ondersteunt de spijsvertering, kan zorgen voor een stabielere bloedglucose spiegel en kan het LDL (´schadelijke´) cholesterol verlagen. Je maakt het wafelbeslag met o.a banaan, havermout, amandelmeel, boekweitmeel en hazelnootmelk. Een goed begin van je dag, dit verwarmende ontbijtje!"

Recept: Myrthe Johansen

Koken & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

Voor de wafels:

  1. Breek de banaan in stukjes en doe die in een kom. Voeg daar de eieren en amandelpasta aan toe en meng tot een glad geheel met behulp van een staafmixer.
     
  2. Doe de havermout, amandelmeel, boekweitmeel, kaneel en bakpoeder in een beslagkom, meng even door elkaar.
     
  3. Giet daar het eimengsel, ahornsiroop en de hazelnootmelk bij. Meng met een garde of mixer tot een beslag.
     
  4. Verwarm een wafelijzer en vet het in met kokosolie. Bak de wafels goudbruin en gaar tot het beslag op is.
     

Voor de Compote:

  1. Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Rasp de schil van de sinaasappel en doe dit in een schaaltje. Halveer de sinaasappel en pers een helft uit.
     
  2. Doe de appel- en perenblokjes in een steelpan met het sap van de halve sinaasappel. Voeg gember-, kardemom- en kruidnagelpoeder toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen, roer af en toe om.
     
  3. Wanneer de compote zacht is maar nog wel stukjes heeft kan de sinaasappelschil erbij. Roer het geheel goed om en serveer warm.
     
  4. Serveer de warme kaneelwafels met de kruidige compote en... een glas geurige chai thee. Hmmm!