Myrthe's Zomerse Snackloempia's

Myrthe's Zomerse Snackloempia's

Omschrijving

Loempia's, maar dan de gezonde versie :-) er komt geen frituurpan aan te pas! Je maakt deze loempia's door rijstvellen kort in warm water te weken, en vervolgens eenvoudig als envelopje om je fijngesneden rauwkost te vouwen. In dit zomerse gerecht vol kleur kun je je favoriete rauwe groente kwijt. Serveer met rijst voor een complete avondmaaltijd.

 Myrthe maakte deze loempia's met spicy kiemen, voor de oosterse touch. Lees meer over de gezonde aspecten van kiemgroenten in Myrthe's blog.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

 1. Voor het vullen van de loempia´s is het belangrijk dat alles fijn gesneden is, met een keukenmachine met julienne snijder gaat dat het snelst en makkelijkst.
   
 2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan, zet ze even apart.
   
 3. Klop dan de eieren los, verwarm de ghee en bak een omelet. Laat afkoelen en snijd er vervolgens dunne reepjes van.
   
 4. Halveer de komkommer en schep de zaadlijsten eruit met een theelepel. Snijd de komkommer vervolgens zeer fijn.
   
 5. Snijd ook de paprika, appel, wortel en bosknoflook of bosui fijn. Hak de kruiden.
   
 6. Meng de groenten samen met de kruiden, kiemen, sesamzaadjes en eireepjes door elkaar.
   
 7. Schil de avocado en snijd deze ook in dunne partjes.
   
 8. Maak vervolgens het sausje door de notenpasta te mengen met tamari, limoensap en ahornsiroop. Wanneer het sausje te dik is kun je het verdunnen door er een beetje water aan toe te voegen.
   
 9. Week de rijstvellen in warm water. Leg dan ongeveer 50-55 gram vulling in het midden van het vel, leg daar twee schijfjes avocado op en vouw er vervolgens een loempia van. Dat gaat het makkelijkst door de bovenkant over de bovenkant van de vulling te leggen, dan de linkerzijkant over de vulling, vervolgens de onderkant en dan het geheel op te rollen. Serveer de loempia´s met de notensaus.