Nasi Goreng (vega)

Nasi Goreng (vega)

Omschrijving

Als je rijst over hebt is nasi snel, makkelijk en heel lekker om zelf te maken. Deze variant heeft iets minder specerijen dan de echte, zodat de ingrediëntenlijst niet té lang wordt, maar daarom niet minder lekker. Je eet hem vega door er een gebakken ei bij te doen, en dat hoort stiekem ook een beetje bij nasi.

Bij deze nasi eet je natuurlijk een zelf gemaakte Pindasaus

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst het liefst een dag van tevoren volgens aanwijzingen op de verpakking (of bewaar wat je over hebt van andere maaltijden om deze nasi mee te maken). Laat afkoelen. 
     
  2. Schil de winterwortel, halveer over de lengte en snijd in plakjes. Snijd ook de prei in plakjes. Was de groenten.  
     
  3. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui 2 minuten op hoog vuur aan. Voeg de specerijen toe met een snuf zout en rooster kort mee. Doe de wortel en prei erbij en bak deze twee minuten mee. Schep de rijst er in delen door en roerbak steeds tot het goed gemengd is. Voeg als laatste de ketjap en tauge toe en blijf omscheppen. 
     
  4. Bak in een andere pan 4 spiegeleieren in een scheutje olie. Bak ze op laag vuur met een deksel op de pan, zodat ze zacht blijven maar wel goed kunnen stollen.  
     
  5. Schep de nasi in vier borden en leg op ieder bord een gebakken ei. Maak af met gefrituurde uitjes en peper en zout naar smaak. Na smaak kan er wat fijn gesneden verse rode peper er over heen gestrooid worden.

Bij deze nasi eet je natuurlijk een zelf gemaakte Pindasaus